Opmerking: Deze website vereist Flash en JavaScript software om te profiteren van alle functies. Controleer of Flash en Java Script geactiveerd zijn in uw browser opties. Om de laatste versie van de Flash plug-in te downloaden, klik hier :current flash plugin version please click here.

Klaar om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Superieure tractie op verharde en onverharde wegen, opmerkelijk comfort en geraffineerd design: met de nieuwe Touareg bent u perfect uitgerust voor om het even welk avontuur, maar ook voor het dagelijks leven.

Exterieur

De superieure alleterreincapaciteiten van de Touareg worden weerspiegeld in zijn design. En toch heeft hij ook een verrassend elegante uitstraling, onder meer dankzij zijn heldere lijnen en sjieke stijlelementen.

Straalt kracht uit maar op een elegante manier.

Of u nu een steile helling beklimt of de diepste kuilen in het wegdek trotseert, de Touareg maakt steeds een majestueuze indruk. Zijn proporties laten geen twijfel bestaan over zijn vermogen om zich te doen gelden, terwijl mooie bij elkaar passende details een indruk van waardige elegantie creëren. De nieuwe trapeziumvormige koplampgehelen vormen samen met de vier verchroomde ribben een opvallende strip, en werken bovendien samen met het A-vormige design van de onderste luchtinlaten om de opmerkelijke voorpartij van de nieuwe Touareg nog meer effect te verlenen. Ook de krachtig gevormde achterpartij werd voorzien van een meer dynamische look, dankzij de herontworpen bumper en diffuser en de helderdere karakterlijn.

Met « Reef Blue », « Black Oak », « Sand Gold » en « Light Silver » werd het assortiment uitgebreid met vier nieuwe kleuren, die de nieuwe Touareg optimaal doen uitkomen. De 20"-velgen « Masafi » in zilver, die voor het eerst verkrijgbaar zijn, ronden de look van het voertuig perfect af.

Interieur

In weelde zitten: het interieur van de Touareg verwent de zintuigen met heerlijk aanvoelende oppervlakken, elegante kleuren en uitgezochte materialen.

Een luxueuze omgeving, waar uw ritten ook naartoe leiden.

De Touareg voelt zich zowel in het wild als in een stedelijke omgeving perfect thuis. En dat wordt ook duidelijk weerspiegeld in het interieurdesign van de terreinwagen. Want daar wordt ultramodern design gecombineerd met natuurlijke materialen: het
« Bonanza Brown » leder verspreidt een heerlijk kruidig aroma, terwijl het ranke houten inlegwerk
« Sapele Mahogany » verbluffend oogt. Het bedienen van de draaiknoppen wordt vergemakkelijkt door hun geribde design.

Een nieuwe bekledingskleur – « St. Tropez » – wordt geïntroduceerd in de Touareg. Die past perfect bij de gebruikte hoogwaardige materialen. Nog een bijzonder handige voorziening is de witte oriëntatieverlichting, waarmee je alles gemakkelijk terugvindt in de wagen. Dat komt omdat intelligent verlichtingsdesign deel uitmaakt van het globale interieurconcept van de nieuwe Touareg.

Comfort en gemak

De Touareg brengt u steevast in het grootste comfort en volkomen ontspannen ter bestemming – of u nu door de stad rijdt of over ruw terrein.

Een terreinwagen met het comfort uit de luxeklasse.

Welke streken u ook doorkruist, aan boord van de Touareg heerst altijd een optimaal klimaat. Met de optionele airco met 4 zones-systeem kunnen de temperatuur, het luchtdebiet en de luchtverdeling afzonderlijk worden geregeld voor vier verschillende zitplaatsen. Ondertussen zorgt de luchtkwaliteitssensor te allen tijde voor de aanvoer van gezonde lucht, bijvoorbeeld door in een tunnel automatisch om te schakelen naar hercirculatiemodus. Het hoge comfortniveau van de stoelen zult u ten zeerste op prijs stellen tijdens lange ritten. Alle stoelen hebben een lendensteun en werden zo ontworpen dat ze een ontspannen zithouding bevorderen en de wervelkolom ontlasten.

De optionele « Keyless Access »-functie staat garant voor nog meer comfort. Dit systeem ontgrendelt de portieren en de achterklep automatisch wanneer u de wagen nadert, zodat u de sleutel niet uit uw zak hoeft te halen. En met de aanvullende « Easy Open »-functie kan de achterklep zelfs worden geopend met een trapbeweging onder de bumper, wat heel handig is wanneer u uw handen vol boodschappen hebt. En u hoeft ook niet te zoeken naar de sleutel om de motor te starten. U hoeft hem alleen maar bij te hebben.

Rijhulpsystemen

De Touareg is uitgerust met een massa comfort- en veiligheidsvoorzieningen. En de optionele rijhulpsystemen stellen u in staat deze hoge maatstaven naar believen uit te breiden.

Comfortverhogende rijhulpsystemen.

De nieuwe Touareg is optioneel verkrijgbaar met een veelheid van rijhulpsystemen die bijzonder nuttig kunnen blijken in uiteenlopende situaties.
De « achteruitkijkcamera » biedt een uitstekend zicht naar achteren en stelt u in staat op het display van uw radio of radio/navigatiesysteem te zien wat er zich achter de Touareg bevindt. Geleidingslijnen geven de bewegingsrichting van de wagen aan. Dat vereenvoudigt niet alleen het parkeren maar ook het aankoppelen van een aanhangwagen.

« Area View » biedt u zelfs de mogelijkheid om over maximaal vier camera's te beschikken, zodat u beperkt zichtbare zones rondom de wagen vanuit verschillende gezichtshoeken op het radio- of navigatiedisplay kunt bekijken. Dat omvat onder meer een overzicht in vogelperspectief van het gebied voor de Touareg. Het « cross traffic »-zicht stelt u dan weer in staat naar links en rechts te kijken vanuit het uiterste voorste en achterste punt van de wagen. Dat kan vooral nuttig zijn wanneer uw zicht wordt belemmerd door bijvoorbeeld geparkeerde voertuigen.

De optionele rijhulpsystemen « Side Assist » en « Lane Assist », kunnen binnen bepaalde systeemgrenzen achteraanrijdingen voorkomen bij het al dan niet opzettelijk verlaten van een rijstrook.

Rijden met de correcte bandenspanning zorgt ook voor meer veiligheid en heeft bovendien een brandstofbesparend effect. De bandenspanningscontrole houdt u binnen bepaalde systeemgrenzen op de hoogte van de spanning van iedere band.

BlueMotion-technologie

Verantwoordelijke mobiliteit die met zijn tijd meegaat: de Touareg met BlueMotion-technologie is niet alleen bijzonder ecologisch maar ook uiterst spaarzaam.

Geheel en al gericht op efficiëntie.

De voor de Touareg verkrijgbare dieselaggregaten brengen hun vermogen over naar de wielen via wrijvingsarme transmissies. De banden met lage rolweerstand die deel uitmaken van de BlueMotion-technologiemaatregelen dragen bij aan een minimalisering van de wrijvingsverliezen. De vrijloopfunctie die is inbegrepen bij de standaard
8-trapse automatische versnellingsbak helpt uw brandstofverbruik terug te dringen. Dat doet ze door de motor te ontkoppelen zodra u het gaspedaal loslaat, zodat u gebruik kunt maken van de kinetische energie en het momentum van de wagen om brandstof te sparen.

De wielspoilers verschaffen aanzienlijke aerodynamische voordelen en werden verlengd op de nieuwe Touareg om de luchtweerstand nog meer te verlagen. Hetzelfde geldt voor de gestroomlijnde buitenspiegels. Ook de weerstand van de koellucht werd verlaagd, aangezien die nu zo de motorruimte instroomt dat het wrijvingsverlies tot een minimum wordt beperkt.

Technologie

Verlichten van bochten, benutten van kinetische energie, remingreep in noodgevallen: de nieuwe Touareg bevat geavanceerde technologie die hem perfect geschikt maakt voor dagelijks gebruik.

Het is geruststellend te weten wat technologie kan doen.

De nieuwe Touareg is uitgerust met een massa uiterst nuttige technologie die u al gauw niet meer zult kunnen missen. De tot de standaarduitrusting behorende bi-xenonkoplampen en mistlichten met geïntegreerd bochtenlicht zorgen samen voor een uitstekende zichtbaarheid en een voortreffelijke verlichting van het wegdek voor de wagen.

Om het verbruik tot een minimum te beperken zijn er het stop/start-systeem en de vrijloopfunctie. Wanneer de wagen stopt voor een rood licht, wordt de motor uitgeschakeld. En met de vrijloopfunctie benut u de kinetische energie van uw Touareg door hem te laten freewheelen. Al wat u moet doen is het gaspedaal loslaten.

Uw Touareg is ook uitgerust met functies die in bepaalde situaties een redder in nood kunnen blijken: de « front Assist » en het Multi-Collision remsysteem. Die schiet binnen bepaalde systeemgrenzen in actie wanneer de bestuurder zelf niet meer in staat is te reageren, en remt het voertuig af zodra het systeem een botsing detecteert. Wat een geruststellend gevoel om zulke geavanceerde technologie aan boord te hebben.

Offroad

De offroadkwaliteiten van de Touareg staan garant voor massa's rijplezier, zowel op verharde als op onverharde wegen.

Helemaal klaar voor extreem terrein.

De immense tractiereserves van de nieuwe Touareg komen niet alleen van pas bij het rijden over ongebaande wegen. De permanente vierwielaandrijving 4MOTION verschaft u op praktisch iedere ondergrond een nog sterker veiligheidsgevoel, aangezien het volledige vermogen van de motor volgens de behoefte worden verdeeld over de vier wielen. Het systeem past de vermogensverdeling constant en in fracties van seconden aan aan de veranderende toestand van de ondergrond.

Met de elektronisch gestuurde 4XMOTION-aandrijving kunt u een beroep doen op de maximale drijfkracht bij lage snelheden. Zo kunt u profiteren van de uitzonderlijke klimcapaciteiten van de Touareg om afschrikwekkende hellingen tot 45° op te rijden.

Hij is ook uitgerust met een pneumatische ophanging die de keuze laat tussen drie rijmodi: « COMFORT », « NORMAL » en « SPORT ». Dankzij haar sensorgestuurde dynamische demperregeling neutraliseert de ophanging schokken van kuilen en hobbels in het wegdek op doeltreffende wijze. Ondertussen verschaft de automatische rijhoogteregeling de Touareg een maximale bodemvrijheid van 300 millimeter. Dat maakt dat u niet alleen door ondiep water kunt waden maar ook over heel hoge stoepranden kunt rijden zonder dat de wagen de grond raakt.

Ten slotte maakt het offroaddisplay het nog eenvoudiger om uw weg te vinden door onbekend terrein. Het werkt samen met het radio/navigatiesysteem en toont een kompas, hoogteverschillen en de stuurhoek. Laat het avontuur beginnen!