Opmerking: Deze website vereist Flash en JavaScript software om te profiteren van alle functies. Controleer of Flash en Java Script geactiveerd zijn in uw browser opties. Om de laatste versie van de Flash plug-in te downloaden, klik hier :current flash plugin version please click here.

Voor stijlvolle avonturiers.

Bent u klaar om stijlvol voor de dag te komen? Met de Tiguan rijdt u zelfverzekerd, zowel in de stad als op de buiten.

Lichten

Geniet van het vooruitzicht van expressieve koplampen in full-ledtechnologie, die het krachtige design van de Tiguan beklemtonen en hun troeven ook uitspelen op onverharde wegen.

Zichtbaar perfect.

De koplampen met ledtechnologie behoren tot de standaarduitrusting van de Highline-uitrustingsversie. Leds overtuigen vooral dankzij hun grote lichtvolume, hun lange levensduur en hun geavanceerde energie-efficiëntie. Als optie zijn de ledkoplampen ook verkrijgbaar met variabele lichtverdeling of afslaglichten voor elk van de Tiguan-uitrustingsvarianten. Andere alternatieven voor de standaard ledachterlichten zijn: donker getinte achterlichten of achterlichten met 3D-effect, om de achterpartij nog atletischer te doen ogen. 

Panoramisch schuif-/kanteldak

Op welk terrein u zich ook waagt met de Tiguan: dankzij het optionele schuif-/kanteldak kunt u de omgeving nu vanuit een ander standpunt ontdekken.

Geniet van het uitzicht.

Voor een nog sterker ruimtegevoel: dankzij het optionele panoramische schuif-/kanteldak in de Tiguan kunt u het interieur desgewenst in het licht doen baden. En met een druk op de knop kunt u ook frisse lucht binnenlaten: door de voorkant van het schuifdak omhoog te zetten of door het dak zo ver als u wilt te openen. Het panoramisch schuif-/kanteldak biedt ook een schitterend extraatje in het donker: de ingebouwde sfeerverlichting vult het interieur met een aangenaam gedempt licht, dat wordt versterkt wanneer de deuren open zijn, zodat u vlotter uw weg kunt vinden in het interieur. 

Exterieurdesign

De Tiguan is klaar voor de kleine en grote avonturen van het dagelijks leven. Zijn buitenkant straalt vermogen en klasse – de perfecte combinatie voor een leven boordevol mogelijkheden.

Uiterst krachtig.

Dynamische proporties, een expressieve voorpartij en een krachtig ogende achterkant – de Tiguan blijft niet onopgemerkt ondanks zijn compacte afmetingen. De heldere designtaal van het opvallende radiatorrooster vind je ook terug in zijn zelfverzekerde silhouet. Ook de flanken worden beklemtoond dankzij de karakteristieke lijnen. Met zijn gedeeltelijk gelakte bumper en chroomstrips op de achterkant en in het ventilatierooster, straalt de Tiguan Highline in het bijzonder zelfvertrouwen en verfijning uit. De dakrails zijn standaard vanaf de Comfortline en maken het mogelijk een dakbox te monteren. Een uitgebreide reeks optionele koetswerkkleuren, inclusief metaalkleuren als “Ruby Red”, “Tungsten Silver”, “Atlantic Blue” of het elegante “Deep Black Pearl Effect” maken het u gemakkelijk uw lievelingskleur te vinden. 

Interieurdesign

U zult met plezier meer tijd doorbrengen in het interieur van de Tiguan. Dankzij de zorgvuldig op elkaar afgestemde materialen en heldere designtaal krijgt iedereen er meteen een goed gevoel.

Indrukwekkend uitgerust.

De kwaliteitsvolle materialen in het interieur versterken het zelfverzekerde karakter van de Tiguan. Het harmonieuze designconcept springt in het oog, niet in de laatste plaats dankzij de heldere en ergonomische inrichting van de op de bestuurder gerichte cockpit. Passagiers in de Tiguan genieten ook van massa's beenruimte voorin en achterin. Alle drie de uitrustingsvarianten komen standaard met aantrekkelijke decoratieve inlegplaatjes. De zetels in de Trendline hebben een “Microdots”-bekleding, de Comfortline maakt indruk met zijn “Rhombus”-textielbekleding, terwijl de “ArtVelour” Microfleece in de Highline een lust is voor het oog. Als optie is er bovendien de lederen zetelbekleding “Vienna”. 

Sfeerverlichting

De optionele sfeerverlichting in uw Tiguan doet het interieur baden in een fascinerend licht en zorgt ervoor dat u steeds uw weg vindt in het donker.

Aangename gloed.

De aantrekkelijke sfeerverlichting in de nieuwe Tiguan maakt deel uit van de standaarduitrusting van de Highline en doet het hoogwaardige interieur perfect tot zijn recht komen. Verlichte drempelbeschermlijsten en verlichte sierlijsten voorin en achterin verschaffen een eerste indruk van het verlichtingsconcept. Daarnaast is er ook verlichting voor de deurgrepen, de make-upspiegeltjes en de voetenruimte. Al deze interieurlichten werken met geavanceerde ledtechnologie. Als u ook kiest voor het optionele panoramische schuif-/kanteldak, krijgt u er bovendien de afzonderlijk instelbare, dimbare verlichting van de dakhemel bij. 

Wielen

Het uitgebreide assortiment lichtmetalen velgen met opvallende designs brengt de Tiguan werkelijk op dreef. De 17"-velg “Montana” bijvoorbeeld wordt standaard gemonteerd op de Tiguan Comfortline.

Een imposant voorkomen.

Lichtmetalen velgen zijn ideaal om uw Tiguan helemaal af te stemmen op uw smaak. De Tiguan Trendline en Comfortline worden standaard uitgerust met opvallende lichtmetalen 17"-velgen. De Tiguan Highline is getooid met lichtmetalen velgen “Kingston”, maat 7 J x 18. Daarnaast kunt u kiezen uit verscheidene optionele velgen met grotere diameters, zoals de “Victoria Falls” in 7 J x 19 of de lichtmetalen 20"-velg “Cape Town” in Sterling Silver of Grey Metallic.