Opmerking: Deze website vereist Flash en JavaScript software om te profiteren van alle functies. Controleer of Flash en Java Script geactiveerd zijn in uw browser opties. Om de laatste versie van de Flash plug-in te downloaden, klik hier :current flash plugin version please click here.

Dynamische rondingen.

Zijn drang naar voren is onmiskenbaar, zelfs wanneer hij stilstaat. De dynamische look maakt deel uit van het sportieve DNA van de Scirocco.

Voorpartijdesign

Een look die steeds beter wordt. De Scirocco maakt indruk met zijn smalle koplampen en opvallende luchtinlaat.

Voorwaarts streven.

Kijk eens wat daar op u afkomt!

De Scirocco onderscheidt zich door zijn opvallende zwarte honingraatstructuur op de radiateurgrille en de luchtinlaat, die de krachtige motoren op indrukwekkende wijze van koellucht voorzien. De verlichtingsmodule in de onderkant van de bumper scheidt de richtingaanwijzer, het mistlicht en - in de standaardspecificatie - het dagrijlicht verticaal van elkaar: smalle verdelers, de zogenaamde "blades", staan garant voor een duidelijk gestructureerd lichtpatroon. In combinatie met de naar het midden toe versmallende koplampen zorgt dat voor de onmiskenbare hurkende voorpartij van de Scirocco, die garant staat voor een uitstekende wegligging. En wat het licht betreft: in de buitenspiegels werden ledrichtingaanwijzers geïntegreerd. Een opvallend detail, dat mede bijdraagt aan de veiligheid bij het inhalen en afslaan.

Achterpartijdesign

Ook langs achter bekeken is de Scirocco een lust voor het oog: dubbele uitlaat, opvallende lichten en forse bumpers kenmerken de achterpartij.

Het nakijken waard.

Zoals het een echte sportcoupé betaamt, maakt hij langs achter indruk met zijn krachtige vormen, een achterspoiler, een diffusordesign met dubbele uitlaateindpijp en het handige wegdraaibare embleem als meest in het oog springende kenmerken. De consequent prestatiegerichte look wordt voorgezet in de details. Bijvoorbeeld het donkerrode achterlicht met gesofisticeerde ledtechnologie reikt bijna tot het midden van de wagen. Het beklemtoont de zelfbewuste sportiviteit van het Scirocco-design, vooral in het donker wanneer de opvallende lichtsignatuur het grootste effect sorteert. Ook voor de nummerplaatverlichting werden leds gebruikt, die met hun heldere witte licht de zichtbaarheid verbeteren. 

Zijdesign

Zijn lange wielbasis staat garant voor stabiliteit, terwijl de aanblik van zijn dynamische silhouet uw hart sneller zal doen slaan.

Perfect silhouet.

Het zijaanzicht met uitgesproken drang naar voren doet het hart van sportieve chauffeurs gegarandeerd sneller slaan. Dankzij zijn platte koetswerk lijkt de Scirocco naar het wegdek toe te neigen. Het pijlvormige silhouet loopt van de brede achtervleugels tot de smalle wigvormige koplampen. De lange wielbasis en de krachtig gekromde zijgedeelten creëren een gevoel van betrouwbare stabiliteit. De algemene heldere, keurige look belooft echter één ding: puur rijplezier. 

Velgen

Het uitgebreide velgassortiment bevat voor elk wat wils. Alles wat u nodig hebt om uw persoonlijke stijl op de weg te brengen.

Individuele bandenuitrusting.

Het sobere Scirocco-design zorgt ervoor dat de banden opvallen. Dat zie je meteen, zelfs bij de standaard aluminium 17"-velgen “Long Beach”. Maar uw Volkswagen-sportcoupé biedt nog een heleboel andere optionele velgen om uw eigen stijl tot leven te brengen. Zo zijn er de 17"-velgen “Shanghai”*, en de 18"-velgen “Lisboa” en “Salvador”. De aluminium velg “Cadiz” oogt uiterst sportief met haar diameter van 19 duim in het zwart. Of ze nu gelakt zijn of hoogglanzend, in Sterling Silver of zwart, krachtig of filigrein – het draait allemaal rond smaak.

Koplampen

Het verziende koplampenassortiment helpt u bij slecht zicht en staat garant voor veilig rijden.

Zichtbaar veilig.

De smalle koplampen van de Scirocco stijgen boven de massa uit en verlenen hem een dynamische look. Maar bovenal zorgen ze voor een optimale zichtbaarheid dankzij een krachtig lichtveld. Zo bent u voorbereid op om het even welke lichtsituatie. De optionele koplampen met xenonverlichtingstechnologie overtuigen tijdens nachtelijke ritten dankzij hun grote reikwijdte en een uitstekende verlichting van beide zijden van de weg. En leddagrijlichten, geïntegreerd in de xenonkoplampen, staan garant voor een minimaal verbruik en een geringere kans op defecten. De xenonkoplampen worden ook geleverd met de dynamische bochtenlichtfunctie: het bi-xenondraaisysteem, dat de draairichting van het stuurwiel volgt, optimaliseert de verlichting van bochten en herleidt het ongevalsrisico tot een minimum. In de bumpers geïntegreerde mistlichten zijn standaard verkrijgbaar. Met als aangenaam neveneffect dat ze de zo al opvallende look van de Scirocco beklemtonen. Welk koplamptype u ook kiest, u kunt rekenen op veilig rijplezier op elk uur van de dag of de nacht. 

Lakafwerking

Het geavanceerde lakproces voorkomt roest. En de opvallende kleuren zijn ronduit verleidelijk.

Van subtiel tot flashy.

Sportief Pure White, mysterieus Deep Black of vurig Flash Red: u bepaalt het karakter van uw Scirocco met de koetswerkkleur. Wie op zoek is naar een andere dan de gebruikelijke kleuren, vindt bij ons zeker iets waarlijk buitengewoons. Bijvoorbeeld onder de metaalkleuren: laat de wagen schitteren in Viper Green, Rising Blue, Ultra Violet of Pyramid Gold en u trekt gegarandeerd eenieders aandacht. En bij al die kleurenpracht is het goed om te weten dat het elektrisch gegalvaniseerde oppervlak onder het hoogwaardige lakwerk een betrouwbare antiroestbescherming biedt.