Opmerking: Deze website vereist Flash en JavaScript software om te profiteren van alle functies. Controleer of Flash en Java Script geactiveerd zijn in uw browser opties. Om de laatste versie van de Flash plug-in te downloaden, klik hier :current flash plugin version please click here.

Het dagelijkse leven kan zo mooi zijn.

Indrukwekkende dynamiek en enorme functionaliteit: de Touran geeft een nieuwe impuls aan uw dagelijkse routine.

Exterieur

Compact aan de buitenkant, maar zeer ruim aan de binnenkant: de Touran is een veelzijdige auto met een zelfverzekerde uitstraling.

De looks van een winnaar met een heerlijk licht gevoel.

U zult stralen in de Touran – en niet alleen vanwege zijn grote, ononderbroken glazen oppervlakken. De daklijn helt lichtjes naar achteren af, waardoor de auto een dynamische, zelfverzekerde uitstraling krijgt, die verder wordt ondersteund door een krachtig uitgelijnd silhouet dat royale binnenruimte weet te combineren met compacte afmetingen die wendbare prestaties beloven. Het tijdloze design van het exterieur heeft echter een primair doel: u zoveel mogelijk ruimte bieden voor al uw benodigdheden binnen een opmerkelijk compacte constructie. Daardoor gaat de wendbaarheid van de Touran bij het rijden in de stad hand in hand met zijn grote comfort op lange vakantiereizen. U zult zijn talenten dag opnieuw weten waarderen. 

Interieur

Elke dag heeft nieuwe uitdagingen voor u in petto. Daarom is het goed om te weten dat de Touran zoveel ruimte en flexibiliteit biedt.

Een auto waarin iedereen zich prima thuis voelt.

De Touran scoort hoog dankzij zijn intelligent ontworpen interieur en indrukwekkende ruimte. Met drie afzonderlijke full-size stoelen op de tweede rij en twee optionele afzonderlijke stoelen op de derde rij, kunnen vrienden en familie moeiteloos worden ondergebracht.
De vlakke middentunnel ondersteunt een vlotte toegang tot de derde rij van het voertuig en verstrekt ook voldoende voetruimte voor de middelste stoel, terwijl de stoelen van de derde zitrij gemakkelijk te bereiken zijn dankzij de 'Easy Entry'-functie. En als u vracht moet vervoeren in plaats van passagiers, kunnen alle achterstoelen worden neergeklapt om een vlakke laadruimte te vormen.

De zeer handige multifunctionele middenconsole behoort tot de standaarduitrusting van de Touran Highline – naast een middenarmsteun biedt hij ook voldoende ruimte voor de opslag van dranken, mobiele telefoons en andere zaken die u tijdens het rijden binnen handbereik wilt houden. Het is ook een optionele uitrusting voor de Touran Trendline.

Er is ook grote zorg besteed aan bijzonder hoge niveaus van comfort in de cockpit. Zo zijn de regeleenheden voor de optionele radio- en navigatiesystemen en de airconditioning naar de bestuurder gericht zodat ze bijzonder gemakkelijk te gebruiken zijn.
 

Achterzijde

Er steekt meer achter de grote achterklep dan u zou denken: de Touran laat zichzelf altijd van zijn beste kant zien, zelfs vanaf de achterkant.

De toegangspoort tot een royaal interieur.

Een grote achterruit en tweedelige achterlichten in een elegant frame: de daklijn helt naar achteren af, waar deze naadloos in de achterklep overgaat om de compactheid van deze all-rounder te onderstrepen. De bumper in carrosseriekleur en ledkentekenplaatverlichting geven beide uiting aan de klasse van de Touran en zijn uitstekende gevoel voor stijl. De vanaf de Highline optioneel verkrijgbare ledachterlichten benadrukken dit nog sterker met een zeer expressieve ledsignatuur. En de achterklep is optioneel verkrijgbaar in een elektrisch aangedreven versie, die op zijn beurt kan worden uitgebreid met een 'Easy Open'-functie – een zeer welkome functie die de dagelijkse routine net dat beetje gemakkelijker maakt. 

Wielen

U zult altijd stralen in de Touran: het assortiment bevat voor ieder wat wils, van sportieve tot elegante wielen

Sportiviteit met een individuele touch.

De Touran Trendline maakt al een goede indruk met haar 16-inch stalen velgen met sportieve wieldoppen. De Highline trim-versie is standaard uitgerust met de 'Trondheim' lichtmetalen velgen met elegante 5-dubbele spaken en een diameter van 16 inch.

U kunt de Touran nog meer naar uw hand zetten dankzij het uitgebreide wielenassortiment. Geef de auto een nog meer verfijnde look met de intrigerende 'Vallelunga' 17-inch velgen of met de 17-inch 'Stockholm' lichtmetalen velgen met 10 spaken. Of zet een prachtige verschijning neer met de 'Marseille' lichtmetalen velgen van Volkswagen R in een sportief 18-inch formaat met een tweekleurige machinaal gepolijste afwerking.

Koplampen

Houd alles perfect in het oog: er is een waaier aan elegant vormgegeven koplampen beschikbaar voor de Touran.

Sportief design en een optimaal zicht.

De sportieve, elegante ledkoplampen zetten hun kenmerkende stempel op de voorzijde van de Touran. Hun superieure lichtopbrengst en originele design doen de voorkant van het voertuig schitteren met een nog sportievere signatuur. Een gemeenschappelijk kenmerk van alle ledkoplampvarianten is dat ze efficiënter zijn dan halogeenlampen en langer meegaan.

De ledkoplampen met bochtverlichting en leddagrijverlichting kunnen worden aangekocht met de 'Dynamic Light Assist'-grootlichtassistent als extra optie. Zo kan het grootlicht tijdens het rijden voortdurend blijven branden dankzij een variabele lichtverdeling: het systeem detecteert andere weggebruikers met een camera in de binnenspiegel en voorkomt dat ze verblind worden door de belangrijkste lichtbundel gedeeltelijk om te leiden.

Voorzijde

De voorzijde van de Touran heeft een stijlvolle en dynamische

De toekomst met vertrouwen tegemoet.

Distinctieve radiatorgrille met stijlvolle chromen strips, zwarte luchtinlaatgrille en dynamisch vormgegeven koplampen: het onmiskenbare Volkswagen-design wordt doorgetrokken in het verbluffend mooie effect aan de voorzijde van het voertuig. Optioneel, wijzen de ledkoplampen de weg en maken ze een opvallende indruk met hun opmerkelijke verlichtingssignatuur. Een opvallende tornadolijn versterkt de dynamische uitstraling en vormt een V-vormige grille die extra impact aan het profiel van de Touran geeft. 

Panoramisch schuif-/kanteldak

Tel de sterren of geniet van de zon: met het optionele grote panoramische schuif-/kanteldak worden alle passagiers op de achterbank op een adembenemend uitzicht getrakteerd.

Bewonder het hemelse uitzicht.

Met het optionele panoramische schuif-/kanteldak baadt het interieur van de Touran in een aangenaam licht zodat zelfs uw jongste passagiers van een prachtig zicht op de buitenwereld genieten. Het opmerkelijk grote elektrische schuifdak meet bijna 1,4 m² en kan tijdens het rijden met een eenvoudige druk op de knop worden bediend om verse lucht naar binnen te laten. Daarbij hebt u de keuze tussen het kantelen van het voorste deel of het naar achteren schuiven van het voorste deel over het achterste deel van het dak.

En het panoramische schuif-/kanteldak heeft nog een andere speciale functie in petto, het is namelijk uitgerust met ingebouwde sfeerverlichting. Als de portieren worden geopend, wordt het interieur van de auto in een gedempt licht gehuld dat zachtjes wordt gedimd als de portieren opnieuw worden gesloten.