Opmerking: Deze website vereist Flash en JavaScript software om te profiteren van alle functies. Controleer of Flash en Java Script geactiveerd zijn in uw browser opties. Om de laatste versie van de Flash plug-in te downloaden, klik hier :current flash plugin version please click here.

Grootsheid betekent het juiste evenwicht vinden.

De eerste indruk is vaak doorslaggevend. Gelukkig springen de kenmerken van de Sharan meteen in het oog: dynamisme, ruimte en stijl.

Interieur

Ziet er net zo klassevol uit als het aanvoelt: het interieur van de Sharan.

Eerste indruk: stijlvol.

Met geld kunt u dus geen stijl kopen? Fout! Het kan wel degelijk als u kiest voor de Sharan met zijn vele uitermate stijlvolle kenmerken: slijtvaste zetelbekledingen bijvoorbeeld, die gemaakt zijn van fijne Alcantara in de Highline-versie. Ergonomisch gevormde zetels met gedeeltelijk elektrische 6-voudige verstelling, die standaard zijn vanaf de Comfortline. Inlegwerk in matte chroom, die inbegrepen is bij alle modellen van de Trendline. Dat levert samen een heel smaakvol interieur op, maar het zijn slechts enkele mogelijkheden om uw Sharan aan uw eigen smaak aan te passen. 

Exterieur

Of u nu chic uitgedost naar een receptie gaat of een familie-uitstapje naar de ijsbaan maakt: de Sharan combineert zijn veelzijdigheid met een hedendaags, stijlvol design.

Doorstaat de tand des tijds bij dagelijks gebruik. Zonder er alledaags uit te zien.

Als u uw Sharan van buitenaf bekijkt, zult u verbluft zijn over zijn elegante lijnen. Dat is niet in het minst te danken aan de verchroomde lamellen in de radiateurgrille, die deel uitmaken van de onmiskenbaar moderne vormtaal van de Volkswagen.

De dynamisch vormgegeven motorkap en grote koplampen benadrukken het sportieve karakter van de Sharan, net zoals de ruime selectie van lichtmetalen velgen.

Bij het ontwerp werd echter ook rekening gehouden met de hoge functionaliteit van de Sharan. Grote schuifdeuren maken het makkelijker op in te stappen en de kinderen vast te klikken. De laag aangebrachte kofferklep maakt inladen zoveel makkelijker. Hij is ook als optie verkrijgbaar met elektrische open- en sluitfunctie. En het warmte-isolerende glas achteraan absorbeert het zonlicht voor een aangenamere temperatuur in het interieur.

Panoramisch schuifdak

Alle inzittenden van de Sharan kunnen naar de sterren reiken dankzij het optionele panoramische schuifdak met een oppervlakte van 1,1 vierkante meter.

De eerste indruk: open en extravert.

Er is zoveel te ontdekken tijdens het rijden. Plaatsen, mensen, dieren ... en nu ook de zon, maan en sterren, dankzij het panoramische schuifdak van 1,1 vierkante meter dat als optie verkrijgbaar is voor de Sharan. Het kan in een handomdraai worden geopend tot voorbij de tweede zetelrij, voor een bijzonder open en lichte sfeer in de passagiersruimte. De getinte beglazing van het schuifdak beschermt de inzittenden tegen te felle zon, en een elektrisch zonnescherm kan via de bedieningseenheid open en dicht worden geschoven. Het zonnescherm houdt niet alleen de zon tegen, maar het beperkt ook onaangename windgeluiden tijdens het rijden met open schuifdak. 

Koplampen

De halogeenkoplampen zijn op opvallende wijze geïntegreerd in de voorpartij van de Sharan en verlenen hem een karakteristieke uitstraling.

Eerste indruk: verhelderend.

De koplampeenheden op de Sharan zijn niet alleen indrukwekkend om te zien, ze verschaffen ook een indrukwekkend zicht. De optionele bi-xenonkoplampen met dynamisch bochtenlicht volgen de stuurbewegingen om de weg ook in bochten en bij het afslaan optimaal te verlichten (beschikbaar op de Comfortline en de Highline versies). Het dimlicht past zich bovendien aan de rijsituatie aan door een breder of, bij hogere snelheden, een langere lichtbundel te laten schijnen. Nog een troef zijn de nieuwe leddagrijlichten. Ze vullen de reflectorkoplampen aan en zorgen ervoor dat de wagen ook overdag beter wordt gezien.