Opmerking: Deze website vereist Flash en JavaScript software om te profiteren van alle functies. Controleer of Flash en Java Script geactiveerd zijn in uw browser opties. Om de laatste versie van de Flash plug-in te downloaden, klik hier :current flash plugin version please click here.

Mooi ontworpen.

De nieuwe Passat Variant biedt gesofisticeerd comfort en brengt u in vervoering met zijn vele nieuwe technologieën. Zijn overvloedige ruimteaanbod en intelligente laadconcept maken hem bovendien uiterst veelzijdig.

Exterieur

Langs buiten is de nieuwe Passat een toonbeeld van sportieve elegantie en straalt hij een buitengewoon gevoel van dynamiek en waardigheid uit.

Statig voorkomen.

Zuivere lijnen, een langere wielbasis plus kortere overhangen: de nieuwe Passat Variant maakt een uitgesproken sportieve en tegelijk uiterst verfijnde indruk. Dat wordt mede bepaald door het uitgebreide assortiment velgdesigns, met highlights als de aluminium 19"-velg « Verona ». Haar design met 10 dubbele spaken beklemtoont de elegante zijkant van de nieuwe Passat Variant, terwijl de aluminium 18"-velg « Monterey » opvalt door haar sportieve look. 
De nieuwe Passat vertoont een onmiskenbaar en uiterst aantrekkelijk lichtsignatuur. Dat is in het bijzonder het geval voor de ledkoplampen en ledachterlichten, die meer licht geven met minder energie en bovendien uitzonderlijk lang meegaan.

Interieur

Elegante vormgeving en een aangenaam gevoel van ruimte wachten u in het interieur. Ook de passagiers achterin kunnen genieten van massa's ruimte.

Al de ruimte die je nodig hebt voor een ontspannen sfeer.

Het interieur van de Passat Variant verwent u met hoogwaardige, zorgvuldig bewerkte materialen evenals ruimte in overvloed. Of u nu vooraan of achteraan in de wagen zit, het zal u niet aan hoofd- en beenruimte ontbreken. Dit gevoel van ruimte staat mede garant voor ontspannen rijden, vooral tijdens lange ritten.

Een van de kenmerken die meteen opvallen is de innovatieve ventilatieopening in stripstijl, die zich in een continue horizontale lijn uitstrekt over de volledige breedte van het instrumentenpaneel. Dit vormt niet alleen een gedurfd visueel accent maar levert ook voordelen op inzake geluid en klimaatregeling.

De fraaie lederen interieurs die als optie verkrijgbaar zijn voor de versies Comfortline en Highline geven duidelijk blijk van zeer goede smaak.

Comfort

De nieuwe Passat Variant bepaalt de norm inzake comfort in zijn klasse. Zijn intelligente laadconcept, zijn hoge gebruikswaarde en zijn variabele stoelen maken hem net zo veelzijdig als geschikt voor lange reizen.

Superieur rijcomfort.

In de nieuwe Passat Variant zit u steeds ontspannen achter het stuur, mede dankzij de slim ontworpen indeling van de cockpit en de ongecompliceerde bedieningselementen. De individueel verstelbare voorstoelen zijn bijzonder comfortabel, net als de gedeeld neerklapbare achterbank. Die kan volledig worden neergeklapt om een perfect effen laadoppervlak te creëren en het laadvolume met maar liefst 650 liter te vergroten tot 1.780 liter. De tot de standaarduitrusting behorende variabele bagageruimtevloer kan in een handomdraai aan verschillende behoeften worden aangepast. De nieuwe Passat Variant laden wordt nog eenvoudiger wanneer u kiest voor het « Easy Open »-pack: een trapbeweging onder de achterkant van de wagen volstaat om de achterklep te openen, zodat u uw boodschappen of bagage niet eerst hoeft neer te zetten om de bagageruimte te openen. 

Rijhulpsystemen

Naast de gekende bestuurdershulpsystemen introduceert de nieuwe Passat Variant ook tal van nieuwe en verder ontwikkelde systemen, die het comfort en het gemak aanzienlijk verhogen.

Systematische vooruitgang.

Een aantal nieuwe ontwikkelingen maken hun debuut in de nieuwe Passat Variant. 

De standaarduitrusting « Front Assist » inclusief de City Emergency Braking-functie met voetgangersdetectie waarschuwt de bestuurder voor zowel voetgangers als voertuigen. En indien nodig kan het systeem zelfs een remmanoeuvre tot stilstand veroorzaken. 

U zult dagelijks kunnen genieten van nog een optie, het « Area View »-display, waarvan de vier camera's u ondersteunen door uw gezichtsveld te vergroten, bijvoorbeeld bij het manoeuvreren of bij het verlaten van een oprit met beperkte zichtbaarheid.
Ondertussen maakt het optionele « Trailer Assist » kinderspel van achteruitrijden met een aanhanger, zelfs voor beginnelingen. De bestuurder bepaalt de rijrichting van de auto en de aanhanger en hoeft vervolgens alleen nog gas te geven en te remmen, terwijl « Trailer Assist » het sturen voor zijn rekening neemt.

Dynamiek

Er is een uitgebreid assortiment efficiënte motoren om uit te kiezen voor de nieuwe Passat Variant. En als u dat wenst, kunt u opteren voor een uitgesproken sportieve afstelling van het chassis en de stuurinrichting.

Geherdefinieerde rijeigenschappen.

Snel vooruitkomen en ondertussen genieten van een soepel rijgedrag en een optimale demping: een massa innovatieve maatregelen maken de nieuwe Passat Variant heel plezierig om mee te rijden. En dankzij BlueMotion Technology-maatregelen, zoals remenergierecuperatie en het start/stop-systeem, onderscheidt hij zich ook door zijn lage verbruik.

Een van de opmerkelijke brandstofbesparende technologieën wordt gebruikt op de 1.4 l TSI ACT-motor met 110 kW (150 pk): wanneer er minder vermogen nodig is, schakelt het Active Cylinder Management (ACT) gewoon twee cilinders uit.

Normaal, comfortabel of sportief: u kunt de rijeigenschappen van uw Passat Variant laten variëren door de demperinstellingen te wijzigen met een druk op de knop. De optionele Adaptive Chassis Control (DCC) stelt u in staat het chassis aan te passen aan uw persoonlijke rijstijl. De elektrisch verstelbare dempers worden automatisch en in fracties van een seconde aangepast aan de heersende wegdek- en rijsituatie.

De progressieve stuurinrichting, die eveneens verkrijgbaar is als optie, maakt het manoeuvreren eenvoudiger en zorgt anderzijds voor een merkbaar directer stuurgedrag bij hoge snelheden. Ze verschaft u meer controle over het voertuig, vooral op bochtige wegen, en extra stuurgemak bij lage snelheden.

Infotainment

Radio- en navigatiesystemen die aan alle behoeften voldoen: de infotainmentreeks laat absoluut niets te wensen over. Optioneel hebt u zelfs de mogelijkheid te genieten van een klank met quasi-concertzaalkwaliteit.

Blijf geïnformeerd en geïnspireerd.

U zult uw ideale reisgezel vlug gevonden hebben tussen de verschillende als optie verkrijgbare radio- en navigatiesystemen, of u nu een poort nodig hebt om uw smartphone of MP3-speler aan te sluiten, uw cd-collectie wilt beluisteren of op de hoogte wilt blijven van al het laatste nieuws. De systemen zijn stuk voor stuk gemakkelijk te bedienen dankzij hun touchscreen-design of de optie voor spraakbediening. Het radio/navigatiesysteem « Discover Pro » kan zelfs standaard met spraakcommando's worden bediend.

DYNAUDIO, de Deense fabrikant van kwaliteitsvolle luidsprekersystemen, staat hoog aangeschreven bij muziekkenners van over de hele wereld. De nieuwe Passat kan worden besteld met de
« DYNAUDIO Confidence »-geluidsinstallatie, waarvan de 10 luidsprekers perfect werden afgestemd op de geometrie van het voertuiginterieur. De toevoeging van een centre-fill-luidspreker, een subwoofer en een digitale 10-kanaals versterker draagt mede bij aan een superieure klank met een totaal vermogen van 700 watt – terwijl de dynamische rijgeluidencompensatie praktisch alle storende geluiden wegfiltert.

Communicatie

Gsm-interface en internetverbinding met Car-Net: met de juiste apparatuur kan de nieuwe Passat worden veranderd in een communicatie-expert.

Optimale connectiviteit.

De nieuwe Passat Variant maakt het zo gemakkelijk om contact te houden. De optionele gsm-interface « Comfort » wordt aangesloten op de buitenantenne voor een optimale ontvangst.

Het Car-Net**)-servicepakket Guide & Inform maakt gebruik van het internet om u de meest recente informatie te verschaffen, bijvoorbeeld over de heersende verkeerssituatie. Dit optionele systeem kan echter nog veel meer: bijvoorbeeld navigeren op basis van uiterst gedetailleerde satellietbeelden en panoramische 360°-beelden van Google Street View®. Of profiteer ten volle van de allerlaatste onlinegegevens en ontdek geweldige points of interest langs uw route of vind het dichtstbijzijnde tankstation of een goed restaurant.

 

**) Afhankelijk van uw gsm-tarief, en vooral in het buitenland, kunnen er extra kosten (bv. roamingkosten) ontstaan door de ontvangst van datapakketten van het internet. Wegens het grote gegevensvolume bij het gebruik van Car-Net-diensten bevelen wij ten stelligste een telefoonabonnement met vast datatarief aan!

De beschikbaarheid van de Car-Net-diensten kan verschillen van land tot land. Meer gedetailleerde informatie over Car-Net kunt u vinden op www.volkswagen.be/Car-Net of bij uw Volkswagen-verdeler. Voor informatie over gsm-tarieven verwijzen wij u naar uw gsm-operator.  

Active Info Display

Dankzij zijn vele informatieprofielen, verschaft het innovatieve Active Info Display, dat fungeert als combi-instrument, altijd precies de juiste informatie, in een heldere vorm en in het directe gezichtsveld van de bestuurder.

Active Info Display

Naast de optionele Active Info Display van Volkswagen, geniet u van de voordelen van een combi-instrument op een TFT-kleurendisplay met hoge resolutie en een diagonaal van 31,2 cm (12,3 inch). De verschillende beschikbare informatieprofielen stellen u in staat te focussen op specifieke informatie, die dan wordt weergegeven in het combi-instrument samen met de klassieke elementen, zoals de toerenteller, de snelheidsmeter en de kilometerteller. De informatieprofielen kunnen snel en eenvoudig worden geselecteerd met behulp van het multifunctiestuur waar uw Passat Variant standaard mee wordt uitgerust.

Zo kunt u bijvoorbeeld gedetailleerde rijgegevens of een visuele weergave van de actieve rijhulpsystemen oproepen. En in combinatie met het « Discover Pro »-navigatiesysteem hebt u bovendien de mogelijkheid de navigatiekaart tussen de beide klokinstrumenten weer te geven.

Panoramisch schuifdak

Haal een stukje hemel binnen in je nieuwe Passat! Om nog meer te genieten van dat gevoel van totale vrijheid kan je nog tot en met 30 april 2016 profiteren van 50% korting op het panoramisch schuifdak van zowel de Passat als de Passat Variant.