Opmerking: Deze website vereist Flash en JavaScript software om te profiteren van alle functies. Controleer of Flash en Java Script geactiveerd zijn in uw browser opties. Om de laatste versie van de Flash plug-in te downloaden, klik hier :current flash plugin version please click here.

Hij straalt sportiviteit uit.

Krachtiger en soevereiner: met de Golf Sportsvan komt het nieuwe design van de Golf-familie helemaal tot zijn recht.

Design voorzijde

Charismatisch over de hele lijn: radiatorrooster, koplampen en bumpers kenmerken de voorzijde van de Golf Sportsvan.

U zult onder de indruk zijn.

Met zijn elegante lijn straalt de motorkap zelfvertrouwen uit. De sportieve wielkasten versterken de dynamische indruk. Een typisch kenmerk van de Golf Sportsvan zijn de sierstrips op het radiatorrooster. Ook de koplampen zijn aangepast en vergroot. De winglets typeren zijn stijl: als vleugeltjes onderaan de bumpers, rond de centrale luchtinlaat en de koplampen.

Flankendesign

Vanop de flanken toont hij zijn sportieve silhouet: slank en vloeiend, met grote deuren en een dynamische zijlijn.

Veel ruimte voor dynamiek.

In vergelijking met de Golf is de wielbasis met 4,6 centimeter toegenomen. De Golf Sportsvan is in totaal 8,3 centimeter langer en 12,8 centimeter hoger. De kortere overhang vooraan zorgt voor een dynamisch uitzicht.

De optische verlenging wordt versterkt door de lijn die zich ter hoogte van de deurgrepen uitstrekt onder de zijruiten. De deurgrepen zijn zo perfect in het design van de zijlijn geïntegreerd, dat het vanop afstand lijkt of ze met het koetswerk versmolten zijn. Doordat de buitenspiegels rechtstreeks op de voorzijde van de Golf Sportsvan gemonteerd zijn, is er ruimte voor een extra zijruit vooraan. Dat verbetert het panoramische uitzicht en vergroot het glasoppervlak. De vijfdelige verchroomde inlegplaatjes van de zijruiten in het uitrustingsniveau Highline verhogen de waarde en de elegantie van het voertuig.

Design achterzijde

Het overvloedige gebruik van glas benadrukt de uniforme en elegante lijn van de Golf Sportsvan en verleent hem een optimale uitstraling.

Brede schouders en veel glas.

De sportieve schouders met een heldere lijn lopen op harmonische wijze over in de achterzijde. De tweedelige achterlichten vormen een aerodynamische lijn en maken deel uit van het zijaanzicht. De luchtgeleidingselementen naast de dakspoiler omlijsten de indrukwekkende achterruit, die met haar bredere oppervlak het panoramische uitzicht verbetert.

Koplampen

Zuiniger en betrouwbaarder: de Golf Sportsvan is als optie beschikbaar met diverse combinaties van xenonkoplampen.

Zie wat anderen niet zien.

De bi-xenonkoplampen vormen een duidelijke verbetering in vergelijking met traditionele halogeenlampen. Door lichtspectrum dat op daglicht lijkt, belasten ze de ogen van de bestuurder tijdens nachtelijke trajecten beduidend minder. Hun grote reikwijdte en hun bijzonder goede zijdelingse verlichting maken hen bovendien extra veilig. Andere positieve punten zijn een lager energieverbruik en een langere levensduur.

Als u een sportieve look en nog meer veiligheid wenst, kunt u opteren voor de bi-xenonkoplampen met leddaglichten en dynamische bochtenverlichting. Die laatste verlichten de binnenkant van de bocht, waardoor obstakels op tijd opgemerkt worden.

In combinatie met het optioneel verkrijgbare bijstandssysteem «Dynamic Light Assist» kunt u de hele tijd met de lichten aan rijden. Het systeem herkent het tegenliggende verkeer en de voertuigen voor u, en verduistert de koplampen gedeeltelijk om bestuurders uit de andere richting niet te verblinden.

Wielen

Van kracht tot sportiviteit: met het ruime velgenassortiment van de Golf Sportsvan kunt u uw eigen accent leggen.

Dynamisch tot in de details.

Het staat u vrij om de sportiviteit van uw Golf Sportsvan extra te benadrukken. U kunt bijvoorbeeld optioneel kiezen voor 17-duimsvelgen «Dijon», «Geneva» of «Madrid». Ze worden uitgerust met banden in maat 225/45 en beveiligd met antidiefstalwielbouten. De performance- en designexperts van Volkswagen R GmbH hebben ook hun stempel gedrukt op de glanzende tweekleurige lichtmetalen velgen «Marseille», met een ruime diameter van 18 duim.