Opmerking: Deze website vereist Flash en JavaScript software om te profiteren van alle functies. Controleer of Flash en Java Script geactiveerd zijn in uw browser opties. Om de laatste versie van de Flash plug-in te downloaden, klik hier :current flash plugin version please click here.

Stijlvol en stoer.

De Beetle werd altijd al geassocieerd met vrijheid en avontuur. Dat wordt nu nog eens extra benadrukt, met de Beetle Dune..

Buitenkant

Het cross-overdesign van de Beetle Dune met brede wielkasten en een achterspoiler is een duidelijke verwijzing naar rijplezier.

Rijplezier in zicht.

De Beetle Dune herken je meteen, en dat niet alleen aan het opschrift* „Dune“ boven de zwart geaccentueerde zijbeschermingslijsten. Opvallend zijn ook de sportlief en robuust ontworpen nieuwe bumpers, de luchtinlaat met honingraatpatroon en de verbrede wielkasten. De Reflex Silver diffusoren en de tweekleurige achterspoiler staan bovendien garant voor een uitstekende wegligging. Samen met het hoger geplaatste slechte-wegenonderstel belooft deze combinatie puur rijplezier. Om het wegdek en de omgeving te verlichten, is hij uitgerust met halogeen- of optioneel met xenonkoplampen, terwijl de standaardachterlichten met ledtechniek de positie aanwijzen. In welke kleur u het avontuur tegemoet wilt rijden, beslist u zelf: in het Black of optioneel bijvoorbeeld in Sandstorm Yellow, Pure White of Platinum Grey.

Interieur

Het interieur met Yellow Sandstorm decoratieve inlegplaatjes beklemtoont het wilde karakter van de Beetle Dune.

Wildlife Feeling.

Leder, sierstiksel in „Curry“-geel en een zwarte, hoogglans gelakte stuurwielnaafdop met Dune-opschrift: met dit lederen stuur heeft men de vrijheid voelbaar in handen. Het zachte natuurlijke materiaal beklemtoont het vrijheidslievende karakter van de Beetle Dune en zorgt tegelijk voor een uitstekende grip. Via het optionele met leder beklede multifunctiestuur kunnen ook de radio of uw mobiele telefoon worden bediend. De contrastnaden in „Curry“-geel vind je ook op de versnellingspookknop, de handremhendel en de stoffen matten, en natuurlijk ook op de sportzetels voorin en de achterzetels. Daarnaast is de dashpad verkrijgbaar in Sandstorm Yellow of optioneel in het zwart gelakt. Deze kleurige lijn wordt afgerond met een gele schaalverdeling op de wijzerplaten van het instrumentenpaneel en van de optionele extra instrumenten.  

Velgen

Met zijn hoger geplaatste onderstel, zijn brede wielen en bevallige velgen overtuigt de Beetle Dune zowel in de stad als op de buiten.

Rijden over vrije wegen.

Autosnelwegen, secundaire wegen of veldwegjes: het slechte-wegenonderstel van de Beetle Dune staat 10 mm hoger en incasseert alle oneffenheden moeiteloos dankzij aangepaste veerpoten, schokdempers en stabilisatoren. Een bijzondere blikvanger is de zwarte, hoogglans gepolijste lichtmetalen 18"-velg „Canyon“, die u desgewenst ook kunt bestellen in Sandstorm Yellow, om trouw te blijven aan het kleurconcept van de Beetle Dune. Om lang te kunnen genieten van de aantrekkelijke wielen van de Beetle Dune, worden ze d.m.v. wielsloten met uitgebreide diefstalbeveiliging beschermd tegen al te enthousiaste fans.

Configuratie

ParkPilot of interessant samengestelde pakketten: de Beetle Dune is uitstekend uitgerust, zowel voor dagelijks gebruik als voor ontdekkingsreizen.

Helper voor in de stad of op de buiten.

Hoe avontuurlijk de Beetle Cabriolet Dune ook is, rode verkeerslichten gebruikt hij dankzij zijn start-stop-functie voor brandstofbesparende pauzes. Een mooie gelegenheid om even achterover te leunen en te genieten van voordelen als de centrale armsteun voorin met handig opbergvak, of de klimaatregeling. Als optie is de elektronisch geregelde klimaatregeling „Climatronic“ verkrijgbaar. Voor een aangenaam warme zitgevoel op koude dagen zijn er de verwarmbare voorzetels, die naast automatisch verwarmde ruitensproeiers tot het winterpakket behoren. Bij slecht zicht, schemerduister of complete duisternis wordt de bestuurder ondersteund door het uitgebreide zicht- en lichtmodule met functies als regensensor of automatisch verduisterende achteruitkijkspiegel. En bij het parkeren helpt de ParkPilot binnen zijn systeemgrenzen met akoestische signalen.